0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneMasahiroNóż kuchenny Yanagiba 240mm
Japoński łomik Dogyu 360mm
Szybki podgląd
125,00 zł
Japońska piła do bambusa, Z-Saw, 240mm.
Szybki podgląd
89,00 zł
Ostrze typu dozuki 150mm. Hard Wood. Z-Saw, 25z./30mm
Szybki podgląd
69,00 zł
Piła dozuki Z-Saw 150mm (07043) 21z./30mm
Szybki podgląd
125,00 zł
Japońska piła ryoba 240mm, Gyokucho, model -667, 23z./30mm
Szybki podgląd
159,00 zł
Japońska piła ryoba 240mm, Gyokucho, model -650.
Szybki podgląd
159,00 zł
Japońska piła Ryoba 270mm Gyokucho, model -668
Szybki podgląd
169,00 zł
Japońska piła Ryoba 270mm Gyokucho, model -655
Szybki podgląd
169,00 zł
Piła dozuki 240mm Gyokucho
Szybki podgląd
169,00 zł
Japońska piła Ryoba 240, 20z./30mm
Szybki podgląd
189,00 zł
Japońska piła Ryoba 240mm, Kakuri
Szybki podgląd
179,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Deba 165, 58HRC
Szybki podgląd
189,00 zł
Znacznik sznurkowy
Szybki podgląd
179,00 zł
Japońskie dłuto 21mm
Szybki podgląd
139,00 zł 129,00 zł
Piła stolarska Kataba 300
Szybki podgląd
155,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC
Szybki podgląd
219,00 zł
Poprzedni Lista Następny

Nóż kuchenny Yanagiba 240mm

369,00 zł
Kod: 16219
Produkt niedostępny
Waga:0.25 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Wymiary :

długość ostrza : 230mm

długość całkowita : 380mm

grubość ostrza : 3mm

szerokość ostrza : 30,6mm

Masahiro - jeden z bardziej znanych producentów noży w Japonii. W ofercie posiadają około 100 różnych noży.

Ostrze noża zrobione jest z wysokowęglowej stali shirogami #2 o twardości 61-62 HRC. Rdzeń noża jest skuwany z bardziej miękką stalą w celu zabezpieczenia ostrza przed pęknięciami.

Noże typu Yanagiba idealnie nadają się do krojenia mięsa. Ten kształt noża używany jest przez kucharzy do krojenia sashimi. Ich długość sprawia, że jednym równym cięciem można odkroić spory kawałek mięsa. Nóż ten ma konstrukcję typowo japońską, czyli ostrzony jest jednostronnie a rękojeść nabijana jest na trzpień a nie tak jak w wersjach europejskich.

UWAGA !! Podczas cięcia twardych towarów można wyszczerbić ostrze. !! Do cięcia większych osci i kosci ryb i drobiu służy nóż typu Deba.

Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.

Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

Jeżeli masz wątpliwości, który nóż będzie dla Ciebie odpowiedni, albo nie wiesz która stal użyta w nożu będzie lepsza – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Dobierzemy nóż dla Ciebie.

Jeżeli nie znasz właściwości użytych w nożach stali, lub nie wiesz jak ostrzyć nóż – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Doradzimy i omówimy.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.