0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneFuji CutleryNarihira 8000Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC
Poprzedni Lista Następny

Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC

219,00 zł

Producent: Fuji Cutlery
Kod: FC-47
Produkt niedostępny
Waga:0.17 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Wymiary:

długość ostrza – 165mm
długość noża – 290mm
grubość ostrza – 2mm
szerokość ostrza - 42mm
waga – 169g

Producentem tego noża jest firma Fuji Cutlery, będąca także producentem noży Tojiro.

 Ostrze noża zrobione jest z nierdzewnej stali molibdenowej o twardości około 58 HRC.

Rękojeść zrobiona jest z ciemnego kompozytu.

Noże typu Santoku idealnie nadają się do krojenia warzyw. Ten kształt noża często nazywany jest nożem trzech zastosowań: krojenia, szatkowania i plastrowania. Ich szerokość sprawia, że łatwo kroi się warzywa, a dzięki dostatecznej długości można także kroić mięsa.

UWAGA !! Nóż nie nadaje się do cięcia zmrożonej żywności !! Podczas cięcia twardych towarów można wyszczerbić ostrze. !! Do cięcia większych ości i kości ryb i drobiu służy nóż typu Deba.

Oczywiście nóż jest ostry jak brzytwa.

Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.