Wymiary :
długość ostrza : 110mm
długość całkowita : 234mm
grubość ostrza : 5,6mm
szerokość ostrza : 39,5mm
Masahiro - jeden z bardziej znanych producentów noży w Japonii. W ofercie posiadają około 100 różnych noży.
Ostrze noża zrobione jest z wysokowęglowej stali shirogami #2 o twardości 61-62 HRC. Rdzeń noża jest skuwany z bardziej miękką stalą w celu zabezpieczenia ostrza przed pęknięciami.
Noże typu Deba idealnie nadają się do krojenia ryb i drobiu. Ich grubość sprawia, że nóż odporny jest na wyszcerbienia i złamania podczas krojenia całych ryb i drobiu. Nóż ten ma konstrukcję typowo japońską, czyli ostrzony jest jednostronnie a rękojeść nabijana jest na trzpień a nie tak jak w wersjach europejskich.
Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.
Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.
Jeżeli masz wątpliwości, który nóż będzie dla Ciebie odpowiedni, albo nie wiesz która stal użyta w nożu będzie lepsza – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Dobierzemy nóż dla Ciebie.
Jeżeli nie znasz właściwości użytych w nożach stali, lub nie wiesz jak ostrzyć nóż – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Doradzimy i omówimy.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.