Masahiro - jeden z bardziej znanych producentów noży w Japonii. W ofercie posiadają około 100 różnych noży.
Ostrze noża zrobione jest ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej MBS-26 o twardości 58 - 59 HRC. Rękojeść wykonana z czarnego, prasowanego drewna połączona z ostrzem trzema nitami.
Noże typu Gyutou idealnie nadają się do krojenia mięsa. Ten kształt noża często nazywany jest nożem Szefa kuchni. Ich długość sprawia, że jednym równym cięciem można odkroić spory kawałek mięsa.
Nie należy myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.
Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.
Jeżeli masz wątpliwości, który nóż będzie dla Ciebie odpowiedni, albo nie wiesz która stal użyta w nożu będzie lepsza – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Dobierzemy nóż dla Ciebie.
Jeżeli nie znasz właściwości użytych w nożach stali, lub nie wiesz jak ostrzyć nóż – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Doradzimy i omówimy.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.