0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneMasahiroJapoński nóż Honesuki-Maru 150mm
Ostrze do metali miękkich Z-Saw 225.
Szybki podgląd
55,00 zł
Ostrze dozuki 240mm Hardwood Z-Saw (07052)
Szybki podgląd
99,00 zł
Ostrze dozuki 240mm Z-Saw (07056)
Szybki podgląd
99,00 zł
Nóż Santoku 170mm.
Szybki podgląd
169,00 zł
Nóż Gyutou 180mm.
Szybki podgląd
169,00 zł
Nóż Petty 135mm.
Szybki podgląd
159,00 zł
Prowadnik magnetyczny do piły Kenoh
Szybki podgląd
100,00 zł
Kątownik 50x25 bardzo precyzyjny, sztywny.
Szybki podgląd
159,00 zł
Ostrze Silky Zubat 300
Szybki podgląd
179,00 zł
Ostrze Silky Zubat 270
Szybki podgląd
159,00 zł
Japońska piła Ryoba 240mm, Kakuri
Szybki podgląd
179,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC
Szybki podgląd
219,00 zł
Piła stolarska Dozuki 240
Szybki podgląd
169,00 zł
Piła stolarska Kataba 300
Szybki podgląd
165,00 zł
Japońskie dłuto 21mm
Szybki podgląd
139,00 zł 129,00 zł
Znacznik sznurkowy
Szybki podgląd
179,00 zł
Poprzedni Lista Następny

Japoński nóż Honesuki-Maru 150mm

329,00 zł

Producent: Masahiro
Kod: 14008
Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny (1 szt.)
Waga:0.15 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Ilość:szt.

Wymiary:

długość noża - 254mm

długość ostrza - 144mm
grubość ostrza - 2,3mm

szerokość ostrza - 29mm

masa noża - 150g.

Masahiro - jeden z bardziej znanych producentów noży w Japonii. W ofercie posiadają około 100 różnych noży.

Ostrze noża zrobione jest ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej MBS-26 o twardości 58 - 59 HRC.
Rękojeść wykonana z czarnego, prasowanego drewna połączona z ostrzem trzema nitami.

Noże typu Honesuki-Maru idealnie nadają się do filetowania drobiu. Grubość ostrza - 2,3mm sprawia że jest odporna na wyszczerbienia i złamania w przypadku gdy trafimy na kości. Kształt ostrza także przystosowana jest do rozbioru mięsa.

UWAGA !! Wprawdzie nóż jest przystosowany do krojenia mięs, nie zwracając uwagi na kości, ale mimo to nie ma ostrza którego nie można zniszczyć. Dlatego ostrożnie przy krojeniu zmrożonej żywności i twardych elementach.

Stal wysokowęglowa podatna jest na różne odbarwienia po krojeniu niektórych produktów. Po krojeniu np: cytryny czy cebuli powstaje tzw. patyna. Tego typu odbarwienia nie są wadą. Jest to normalne zjawisko.

Należy także uważać by nóż nie pozostawał dłużej wilgotny, gdyż stal wysokowęglowa koroduje. Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.

Oczywiście nóż jest bardzo ostry, ostrzony dwustronnie.

Nóż raczej dedykowany osobom znającym lub chcącym poznać zalety wyśmienitej stali wysokowęglowej oraz dla osób potrzebujących idealnego narzędzia do pracy w kuchni.

 

Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

Jeżeli masz wątpliwości, który nóż będzie dla Ciebie odpowiedni, albo nie wiesz która stal użyta w nożu będzie lepsza – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Dobierzemy nóż dla Ciebie.

Jeżeli nie znasz właściwości użytych w nożach stali, lub nie wiesz jak ostrzyć nóż – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Doradzimy i omówimy. 

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Przejdź do panelu Kreator
ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.