0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneMasahiroJapoński nóż Honesuki-Kaku 145mm
Kątownik 50x25 bardzo precyzyjny, sztywny.
Szybki podgląd
159,00 zł
Ostrze Silky Zubat 300
Szybki podgląd
179,00 zł
Ostrze Silky Zubat 270
Szybki podgląd
159,00 zł
Kątownik 50x25 elastyczny.
Szybki podgląd
159,00 zł
Uchwyt magnetyczny do kątownika.
Szybki podgląd
65,00 zł
Zderzak, stoper do kątowników 20mm
Szybki podgląd
65,00 zł
Japoński łomik Dogyu 210mm bardzo szeroki.
Szybki podgląd
109,00 zł
Japoński łomik Dogyu 150mm szeroki.
Szybki podgląd
99,00 zł
Młotek stolarski Kakuri 41217
Szybki podgląd
149,00 zł
Dłuto do drzeworytu V-kształtne 4,5mm
Szybki podgląd
80,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Deba 165, 58HRC
Szybki podgląd
189,00 zł
Japońska piła Ryoba 240mm, Kakuri
Szybki podgląd
179,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC
Szybki podgląd
219,00 zł
Piła stolarska Dozuki 240
Szybki podgląd
169,00 zł
Piła stolarska Kataba 300
Szybki podgląd
165,00 zł
Japońskie dłuto 21mm
Szybki podgląd
139,00 zł 129,00 zł
Poprzedni Lista Następny

Japoński nóż Honesuki-Kaku 145mm

329,00 zł

Producent: Masahiro
Kod: 14006
Produkt niedostępny
Waga:0.15 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Wymiary:

długość noża - 263mm

długość ostrza - 145mm
grubość ostrza - 2,4mm

szerokośc ostrza - 40mm

masa noża - 153g.

Masahiro - jeden z bardziej znanych producentów noży w Japonii. W ofercie posiadają około 100 różnych noży.

Ostrze noża zrobione jest ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej MBS-26 o twardości 58 - 59 HRC.
Rękojeść wykonana z czarnego, prasowanego drewna połączona z ostrzem trzema nitami.

Noże typu Honesuki-Kaku idealnie nadają się do filetowania drobiu. Grubość ostrza - 2,4mm sprawia że jest odporna na wyszczerbienia i złamania w przypadku gdy trafimy na kości. Kształt ostrza także przystosowana jest do rozbioru mięsa.

UWAGA !! Wprawdzie nóż jest przystosowany do krojenia mięs, nie zwracając uwagi na kości, ale mimo to nie ma ostrza którego nie można zniszczyć. Dlatego ostrożnie przy krojeniu zmrożonej żywności i twardych elementach.

Stal wysokowęglowa podatna jest na różne odbarwienia po krojeniu niektórych produktów. Po krojeniu np: cytryny czy cebuli powstaje tzw. patyna. Tego typu odbarwienia nie są wadą. Jest to normalne zjawisko.

Należy także uważać by nóż nie pozostawał dłużej wilgotny, gdyż stal wysokowęglowa koroduje. Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.

Oczywiście nóż jest bardzo ostry, ostrzony dwustronnie.

Nóż raczej dedykowany osobom znającym lub chcącym poznać zalety wyśmienitej stali wysokowęglowej oraz dla osób potrzebujących idealnego narzędzia do pracy w kuchni.

 

Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

Jeżeli masz wątpliwości, który nóż będzie dla Ciebie odpowiedni, albo nie wiesz która stal użyta w nożu będzie lepsza – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Dobierzemy nóż dla Ciebie.

Jeżeli nie znasz właściwości użytych w nożach stali, lub nie wiesz jak ostrzyć nóż – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Doradzimy i omówimy. 

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Przejdź do panelu Kreator
ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.