0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneMasahiroJapoński nóż Honesuki-Kaku 145mm
Młotek stolarski Dogyu Gennou 134mm
Szybki podgląd
190,00 zł
Młotek stolarski 21mm
Szybki podgląd
105,00 zł
Młotek typu Hakkaku 375g.
Szybki podgląd
119,00 zł
Młotek stolarski 24mm
Szybki podgląd
109,00 zł
Młotek typu Hakkaku 225g
Szybki podgląd
105,00 zł
Młotek typu Hakkaku 300g
Szybki podgląd
109,00 zł
Młotek typu Hakkaku 450g.
Szybki podgląd
125,00 zł
Młotek stolarski Dogyu Gennou 129mm
Szybki podgląd
175,00 zł
Nóż Santoku 170mm VG-10
Szybki podgląd
449,00 zł
Rękojeść do ostrzy typu kataba Z-Saw
Szybki podgląd
55,00 zł
Znacznik sznurkowy
Szybki podgląd
179,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Deba 165, 58HRC
Szybki podgląd
189,00 zł
Japońskie dłuto 21mm
Szybki podgląd
139,00 zł 129,00 zł
Piła stolarska Kataba 300
Szybki podgląd
165,00 zł
Japońska piła Ryoba 240mm, Kakuri
Szybki podgląd
179,00 zł
Piła stolarska Dozuki 240
Szybki podgląd
169,00 zł
Poprzedni Lista Następny

Japoński nóż Honesuki-Kaku 145mm

329,00 zł
Producent: Masahiro
Kod: 14006
Produkt niedostępny
Waga:0.15 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Wymiary:

długość noża - 263mm

długość ostrza - 145mm
grubość ostrza - 2,4mm

szerokośc ostrza - 40mm

masa noża - 153g.

Masahiro - jeden z bardziej znanych producentów noży w Japonii. W ofercie posiadają około 100 różnych noży.

Ostrze noża zrobione jest ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej MBS-26 o twardości 58 - 59 HRC.
Rękojeść wykonana z czarnego, prasowanego drewna połączona z ostrzem trzema nitami.

Noże typu Honesuki-Kaku idealnie nadają się do filetowania drobiu. Grubość ostrza - 2,4mm sprawia że jest odporna na wyszczerbienia i złamania w przypadku gdy trafimy na kości. Kształt ostrza także przystosowana jest do rozbioru mięsa.

UWAGA !! Wprawdzie nóż jest przystosowany do krojenia mięs, nie zwracając uwagi na kości, ale mimo to nie ma ostrza którego nie można zniszczyć. Dlatego ostrożnie przy krojeniu zmrożonej żywności i twardych elementach.

Stal wysokowęglowa podatna jest na różne odbarwienia po krojeniu niektórych produktów. Po krojeniu np: cytryny czy cebuli powstaje tzw. patyna. Tego typu odbarwienia nie są wadą. Jest to normalne zjawisko.

Należy także uważać by nóż nie pozostawał dłużej wilgotny, gdyż stal wysokowęglowa koroduje. Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.

Oczywiście nóż jest bardzo ostry, ostrzony dwustronnie.

Nóż raczej dedykowany osobom znającym lub chcącym poznać zalety wyśmienitej stali wysokowęglowej oraz dla osób potrzebujących idealnego narzędzia do pracy w kuchni.

 

Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

Jeżeli masz wątpliwości, który nóż będzie dla Ciebie odpowiedni, albo nie wiesz która stal użyta w nożu będzie lepsza – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Dobierzemy nóż dla Ciebie.

Jeżeli nie znasz właściwości użytych w nożach stali, lub nie wiesz jak ostrzyć nóż – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Doradzimy i omówimy. 

Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.