0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneMasahiroJapoński nóż Honesuki-Kaku 145mm
Japoński łomik Dogyu 360mm
Szybki podgląd
125,00 zł
Japońska piła do bambusa, Z-Saw, 240mm.
Szybki podgląd
89,00 zł
Ostrze typu dozuki 150mm. Hard Wood. Z-Saw, 25z./30mm
Szybki podgląd
69,00 zł
Piła dozuki Z-Saw 150mm (07043) 21z./30mm
Szybki podgląd
125,00 zł
Japońska piła ryoba 240mm, Gyokucho, model -667, 23z./30mm
Szybki podgląd
159,00 zł
Japońska piła ryoba 240mm, Gyokucho, model -650.
Szybki podgląd
159,00 zł
Japońska piła Ryoba 270mm Gyokucho, model -668
Szybki podgląd
169,00 zł
Japońska piła Ryoba 270mm Gyokucho, model -655
Szybki podgląd
169,00 zł
Piła dozuki 240mm Gyokucho
Szybki podgląd
169,00 zł
Japońska piła Ryoba 240, 20z./30mm
Szybki podgląd
189,00 zł
Piła stolarska Kataba 300
Szybki podgląd
155,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Deba 165, 58HRC
Szybki podgląd
189,00 zł
Japońska piła Ryoba 240mm, Kakuri
Szybki podgląd
179,00 zł
Japońskie dłuto 21mm
Szybki podgląd
139,00 zł 129,00 zł
Znacznik sznurkowy
Szybki podgląd
179,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC
Szybki podgląd
219,00 zł
Poprzedni Lista Następny

Japoński nóż Honesuki-Kaku 145mm

329,00 zł
Producent: Masahiro
Kod: 14006
Produkt niedostępny
Waga:0.15 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Wymiary:

długość noża - 263mm

długość ostrza - 145mm
grubość ostrza - 2,4mm

szerokośc ostrza - 40mm

masa noża - 153g.

Masahiro - jeden z bardziej znanych producentów noży w Japonii. W ofercie posiadają około 100 różnych noży.

Ostrze noża zrobione jest ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej MBS-26 o twardości 58 - 59 HRC.
Rękojeść wykonana z czarnego, prasowanego drewna połączona z ostrzem trzema nitami.

Noże typu Honesuki-Kaku idealnie nadają się do filetowania drobiu. Grubość ostrza - 2,4mm sprawia że jest odporna na wyszczerbienia i złamania w przypadku gdy trafimy na kości. Kształt ostrza także przystosowana jest do rozbioru mięsa.

UWAGA !! Wprawdzie nóż jest przystosowany do krojenia mięs, nie zwracając uwagi na kości, ale mimo to nie ma ostrza którego nie można zniszczyć. Dlatego ostrożnie przy krojeniu zmrożonej żywności i twardych elementach.

Stal wysokowęglowa podatna jest na różne odbarwienia po krojeniu niektórych produktów. Po krojeniu np: cytryny czy cebuli powstaje tzw. patyna. Tego typu odbarwienia nie są wadą. Jest to normalne zjawisko.

Należy także uważać by nóż nie pozostawał dłużej wilgotny, gdyż stal wysokowęglowa koroduje. Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.

Oczywiście nóż jest bardzo ostry, ostrzony dwustronnie.

Nóż raczej dedykowany osobom znającym lub chcącym poznać zalety wyśmienitej stali wysokowęglowej oraz dla osób potrzebujących idealnego narzędzia do pracy w kuchni.

 

Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

Jeżeli masz wątpliwości, który nóż będzie dla Ciebie odpowiedni, albo nie wiesz która stal użyta w nożu będzie lepsza – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Dobierzemy nóż dla Ciebie.

Jeżeli nie znasz właściwości użytych w nożach stali, lub nie wiesz jak ostrzyć nóż – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Doradzimy i omówimy. 

Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.