0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneKanemasaSeria BJapoński nóż Kakou-Deba 210, Wa-Gyouto, 61 HRC
Japoński łomik Dogyu 360mm
Szybki podgląd
125,00 zł
Japońska piła do bambusa, Z-Saw, 240mm.
Szybki podgląd
89,00 zł
Ostrze typu dozuki 150mm. Hard Wood. Z-Saw, 25z./30mm
Szybki podgląd
69,00 zł
Piła dozuki Z-Saw 150mm (07043) 21z./30mm
Szybki podgląd
125,00 zł
Japońska piła ryoba 240mm, Gyokucho, model -667, 23z./30mm
Szybki podgląd
159,00 zł
Japońska piła ryoba 240mm, Gyokucho, model -650.
Szybki podgląd
159,00 zł
Japońska piła Ryoba 270mm Gyokucho, model -668
Szybki podgląd
169,00 zł
Japońska piła Ryoba 270mm Gyokucho, model -655
Szybki podgląd
169,00 zł
Piła dozuki 240mm Gyokucho
Szybki podgląd
169,00 zł
Japońska piła Ryoba 240, 20z./30mm
Szybki podgląd
189,00 zł
Piła stolarska Dozuki 240
Szybki podgląd
169,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Deba 165, 58HRC
Szybki podgląd
189,00 zł
Japońska piła Ryoba 240mm, Kakuri
Szybki podgląd
179,00 zł
Piła stolarska Kataba 300
Szybki podgląd
155,00 zł
Znacznik sznurkowy
Szybki podgląd
179,00 zł
Japońskie dłuto 21mm
Szybki podgląd
139,00 zł 129,00 zł
Poprzedni Lista Następny

Japoński nóż Kakou-Deba 210, Wa-Gyouto, 61 HRC

455,00 zł
Producent: Kanemasa
Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny (1 szt.)
Waga:0.15 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Ilość:szt.

Wymiary:

długość ostrza – 210mm

długość noża – 360mm

grubość ostrza – 5,5mm

szerokość ostrza - 43mm

waga – 280g.

 

Producentem tego noża jest firma Kanemasa-Kanetsune w miejscowości Seki, słynącej z wielu znanych firm produkujących noże.

 

 

Ostrze noża zrobione jest z wysokowęglowej stali Shirogami#1 o twardości 60-61 HRC. Rdzeń noża jest skuwany z bardziej miękką stalą w celu zabezpieczenia ostrza przed pęknięciami.

Rękojeść zrobiona jest z drewna Magnolia. Stal Shirogami#1 jest bardzo często używaną stalą wśród japońskich producentów.

Jest to nóż typu Kakou-Deba. Jest bardzo podobny do typu Wa-Gyutou, ale ostrzony jednostronnie. Ostrze jest cieńsze od noży typu Deba ale grubsze od standardowego Wa-Gyutou. Nóż ten ma konstrukcję typowo japońską, czyli ostrzony jest jednostronnie a rękojeść nabijana jest na trzpień a nie tak jak w wersjach europejskich. Przeznaczony jest do krojenia mięsa. Ostrze jest czernione w celu zabezpieczenia przed korozją.

UWAGA !! Wprawdzie nóż został stworzony do krojenia ryb z kością, ale nie ma ostrza, którego nie można zniszczyć. Należy zachować ostrożność przy próbie krojenia grubszych kości. Nie jest to typowy tasak. Nie należy nożem typu Deba rąbać mięsa i ryb. Podczas uderzenia w coś twardszego można ostrze wyszczerbić.

Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.

 

Oczywiście nóż jest bardzo ostry. Ostrzony jednostronnie.

Nóż raczej dedykowany osobom znającym lub chcącym poznać zalety wyśmienitej stali Shiro#1 oraz dla osób potrzebujących idealnego narzędzia do pracy w kuchni.

 

Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

 

Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.