0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneKanemasaSeria BJapoński nóż Kakou-Deba 210, Wa-Gyouto, 61 HRC
Kątownik 50x25 bardzo precyzyjny, sztywny.
Szybki podgląd
159,00 zł
Ostrze Silky Zubat 300
Szybki podgląd
179,00 zł
Ostrze Silky Zubat 270
Szybki podgląd
159,00 zł
Kątownik 50x25 elastyczny.
Szybki podgląd
159,00 zł
Uchwyt magnetyczny do kątownika.
Szybki podgląd
65,00 zł
Zderzak, stoper do kątowników 20mm
Szybki podgląd
65,00 zł
Japoński łomik Dogyu 210mm bardzo szeroki.
Szybki podgląd
109,00 zł
Japoński łomik Dogyu 150mm szeroki.
Szybki podgląd
99,00 zł
Młotek stolarski Kakuri 41217
Szybki podgląd
149,00 zł
Dłuto do drzeworytu V-kształtne 4,5mm
Szybki podgląd
80,00 zł
Znacznik sznurkowy
Szybki podgląd
179,00 zł
Piła stolarska Kataba 300
Szybki podgląd
165,00 zł
Piła stolarska Dozuki 240
Szybki podgląd
169,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC
Szybki podgląd
219,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Deba 165, 58HRC
Szybki podgląd
189,00 zł
Japońska piła Ryoba 240mm, Kakuri
Szybki podgląd
179,00 zł
Poprzedni Lista Następny

Japoński nóż Kakou-Deba 210, Wa-Gyouto, 61 HRC

455,00 zł

Producent: Kanemasa
Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny (1 szt.)
Waga:0.15 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Ilość:szt.

Wymiary:

długość ostrza – 210mm

długość noża – 360mm

grubość ostrza – 5,5mm

szerokość ostrza - 43mm

waga – 280g.

 

Producentem tego noża jest firma Kanemasa-Kanetsune w miejscowości Seki, słynącej z wielu znanych firm produkujących noże.

 

 

Ostrze noża zrobione jest z wysokowęglowej stali Shirogami#1 o twardości 60-61 HRC. Rdzeń noża jest skuwany z bardziej miękką stalą w celu zabezpieczenia ostrza przed pęknięciami.

Rękojeść zrobiona jest z drewna Magnolia. Stal Shirogami#1 jest bardzo często używaną stalą wśród japońskich producentów.

Jest to nóż typu Kakou-Deba. Jest bardzo podobny do typu Wa-Gyutou, ale ostrzony jednostronnie. Ostrze jest cieńsze od noży typu Deba ale grubsze od standardowego Wa-Gyutou. Nóż ten ma konstrukcję typowo japońską, czyli ostrzony jest jednostronnie a rękojeść nabijana jest na trzpień a nie tak jak w wersjach europejskich. Przeznaczony jest do krojenia mięsa. Ostrze jest czernione w celu zabezpieczenia przed korozją.

UWAGA !! Wprawdzie nóż został stworzony do krojenia ryb z kością, ale nie ma ostrza, którego nie można zniszczyć. Należy zachować ostrożność przy próbie krojenia grubszych kości. Nie jest to typowy tasak. Nie należy nożem typu Deba rąbać mięsa i ryb. Podczas uderzenia w coś twardszego można ostrze wyszczerbić.

Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.

 

Oczywiście nóż jest bardzo ostry. Ostrzony jednostronnie.

Nóż raczej dedykowany osobom znającym lub chcącym poznać zalety wyśmienitej stali Shiro#1 oraz dla osób potrzebujących idealnego narzędzia do pracy w kuchni.

 

Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

 

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Przejdź do panelu Kreator
ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.