0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneKanemasaSeria BJapoński nóż Kanemasa Deba 120, 61 HRC
Ostrze do metali miękkich Z-Saw 225.
Szybki podgląd
55,00 zł
Ostrze dozuki 240mm Hardwood Z-Saw (07052)
Szybki podgląd
99,00 zł
Ostrze dozuki 240mm Z-Saw (07056)
Szybki podgląd
99,00 zł
Nóż Santoku 170mm.
Szybki podgląd
169,00 zł
Nóż Gyutou 180mm.
Szybki podgląd
169,00 zł
Nóż Petty 135mm.
Szybki podgląd
159,00 zł
Prowadnik magnetyczny do piły Kenoh
Szybki podgląd
100,00 zł
Kątownik 50x25 bardzo precyzyjny, sztywny.
Szybki podgląd
159,00 zł
Ostrze Silky Zubat 300
Szybki podgląd
179,00 zł
Ostrze Silky Zubat 270
Szybki podgląd
159,00 zł
Piła stolarska Dozuki 240
Szybki podgląd
169,00 zł
Japońskie dłuto 21mm
Szybki podgląd
139,00 zł 129,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC
Szybki podgląd
219,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Deba 165, 58HRC
Szybki podgląd
189,00 zł
Piła stolarska Kataba 300
Szybki podgląd
165,00 zł
Japońska piła Ryoba 240mm, Kakuri
Szybki podgląd
179,00 zł
Poprzedni Lista Następny

Japoński nóż Kanemasa Deba 120, 61 HRC

189,00 zł

Producent: Kanemasa
Produkt niedostępny
Waga:0.24 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Wymiary:

długość ostrza – 122mm

długość noża – 242mm

grubość ostrza – 4mm

szerokość ostrza - 44mm

waga – 120g.

 

Producentem tego noża jest firma Kanemasa-Kanetsune w miejscowości Seki, słynącej z wielu znanych firm produkujących noże.

 

Ostrze noża zrobione jest z wysokowęglowej stali Shirogami#1 o twardości 60-61 HRC. Rdzeń noża jest skuwany z bardziej miękką stalą w celu zabezpieczenia ostrza przed pęknięciami. Ostrze noża jest czernione - wykończenie Kuroi. Zabieg ten ma na celu obniżyć koszty produkcji oraz zabezpieczyć ostrze przed korozją.

Rękojeść zrobiona jest z drewna Magnolia.

Stal Shirogami#1 jest bardzo często używaną stalą wśród japońskich producentów.

 

Noże typu Deba idealnie nadają się do krojenia ryb i drobiu. Ich grubość sprawia, że nóż odporny jest na wyszcerbienia i złamania podczas krojenia całych ryb i drobiu. Nóż ten ma konstrukcję typowo japońską, czyli ostrzony jest jednostronnie a rękojeść nabijana jest na trzpień a nie tak jak w wersjach europejskich.

UWAGA !! Wprawdzie nóż został stworzony do krojenia ryb z kością, ale nie ma ostrza, którego nie można zniszczyć. Należy zachować ostrożność przy próbie krojenia grubszych kości. Nie jest to typowy tasak. Nie należy nożem typu Deba rąbać mięsa i ryb. Podczas uderzenia w coś twardszego można ostrze wyszczerbić.

Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.

 

Oczywiście nóż jest bardzo ostry. Ostrzony jednostronnie.

Nóż raczej dedykowany osobom znającym lub chcącym poznać zalety wyśmienitej stali Shiro#1 oraz dla osób potrzebujących idealnego narzędzia do pracy w kuchni.

 

Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Przejdź do panelu Kreator
ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.