Producentem tego noża jest firma Fuji Cutlery, będąca także producentem noży Tojiro.
Ostrze noża zrobione jest z nierdzewnej stali molibdenowej o twardości około 58 HRC.
Rękojeść zrobiona jest z ciemnego kompozytu.
Noże typu Gyutou idealnie nadają się do krojenia mięsa. Ten kształt noża często nazywany jest nożem Szefa kuchni. Ich długość sprawia, że jednym równym cięciem można odkroić spory kawałek mięsa.
UWAGA !!Noże te nie nadają się do cięcia zmrożonej żywności !! Podczas cięcia twardych towarów można wyszczerbić ostrze. !! Do cięcia większych osci i kosci ryb i drobiu służy nóż typu Deba.
Noże z serii 8000 i 9000 są odporne na korozję, jednak odradza się mycia tych noży w zmywarkach. Wysoka temperatura i detergenty mogą źle wpłynąć na stal.
Oczywiście nóż jest bardzo ostry. Ostrzony dwustronnie.
Nóż raczej dedykowany codziennej pracy w kuchnii.
Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.