Wymiary:
długość ostrza – 145mm
długość noża – 270mm
grubość ostrza – 2mm
szerokość ostrza - 42mm
waga – 155g
Producentem tego noża jest firma Fuji Cutlery, będąca także producentem noży Tojiro.
Ostrze noża zrobione jest z nierdzewnej stali molibdenowej o twardości około 58 HRC.
Rękojeść zrobiona jest z ciemnego kompozytu.
Noże typu Santoku idealnie nadają się do krojenia warzyw. Ten kształt noża często nazywany jest nożem trzech zastosowań: krojenia, szatkowania i plastrowania. Ich szerokość sprawia, że łatwo kroi się warzywa, a dzięki dostatecznej długości można także kroić mięsa.
UWAGA !! Nóż nie nadaje się do cięcia zmrożonej żywności !! Podczas cięcia twardych towarów można wyszczerbić ostrze. !! Do cięcia większych ości i kości ryb i drobiu służy nóż typu Deba.
Oczywiście nóż jest ostry jak brzytwa.
Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.