0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneFuji CutleryNarihira 9000Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC
Japoński łomik Dogyu 360mm
Szybki podgląd
125,00 zł
Japońska piła do bambusa, Z-Saw, 240mm.
Szybki podgląd
89,00 zł
Ostrze typu dozuki 150mm. Hard Wood. Z-Saw, 25z./30mm
Szybki podgląd
69,00 zł
Piła dozuki Z-Saw 150mm (07043) 21z./30mm
Szybki podgląd
125,00 zł
Japońska piła ryoba 240mm, Gyokucho, model -667, 23z./30mm
Szybki podgląd
159,00 zł
Japońska piła ryoba 240mm, Gyokucho, model -650.
Szybki podgląd
159,00 zł
Japońska piła Ryoba 270mm Gyokucho, model -668
Szybki podgląd
169,00 zł
Japońska piła Ryoba 270mm Gyokucho, model -655
Szybki podgląd
169,00 zł
Piła dozuki 240mm Gyokucho
Szybki podgląd
169,00 zł
Japońska piła Ryoba 240, 20z./30mm
Szybki podgląd
189,00 zł
Japońska piła Ryoba 240mm, Kakuri
Szybki podgląd
179,00 zł
Piła stolarska Dozuki 240
Szybki podgląd
169,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Deba 165, 58HRC
Szybki podgląd
189,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC
Szybki podgląd
219,00 zł
Znacznik sznurkowy
Szybki podgląd
179,00 zł
Piła stolarska Kataba 300
Szybki podgląd
155,00 zł
Poprzedni Lista Następny

Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC

129,00 zł
Producent: Fuji Cutlery
Kod: FC-79
Produkt niedostępny
Waga:0.09 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Wymiary:

długość ostrza – 165mm

długość noża – 305mm

grubość ostrza – 1,5mm

szerokość ostrza - 50mm

waga – 93g.

Producentem tego noża jest firma Fuji Cutlery, będąca także producentem noży Tojiro.

 

Ostrze noża zrobione jest z nierdzewnej stali molibdenowej o twardości około 58 HRC.

Rękojeść zrobiona jest z ciemnego kompozytu.

 

Noże typu Santoku idealnie nadają się do krojenia warzyw. Ten kształt noża często nazywany jest nożem trzech zastosowań: krojenia, szatkowania i plastrowania. Ich szerokość sprawia, że łatwo kroi się warzywa, a dzięki dostatecznej długości można także kroić mięsa.

UWAGA !! Noże te nie nadają się do cięcia zmrożonej żywności !! Podczas cięcia twardych towarów można wyszczerbić ostrze. !! Do cięcia większych osci i kosci ryb i drobiu służy nóż typu Deba.

Noże z serii 8000 i 9000 są odporne na korozję, jednak odradza się mycia tych noży w zmywarkach. Wysoka temperatura i detergenty mogą źle wpłynąć na stal.

Oczywiście nóż jest bardzo ostry. Ostrzony dwustronnie.

 

Nóż raczej dedykowany codziennej pracy w kuchnii.


Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

Klienci polecają również:
  • Przyrząd do ostrzenia noży na kamieniach
    Szybki podgląd

    Przyrząd do ostrzenia noży na kamieniach

    49,00 zł

ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.