0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneFuji CutleryNarihira 9000Japoński nóż kuchenny Fuji Yanagiba 240, 58HRC
Kątownik 50x25 bardzo precyzyjny, sztywny.
Szybki podgląd
159,00 zł
Ostrze Silky Zubat 300
Szybki podgląd
179,00 zł
Ostrze Silky Zubat 270
Szybki podgląd
159,00 zł
Kątownik 50x25 elastyczny.
Szybki podgląd
159,00 zł
Uchwyt magnetyczny do kątownika.
Szybki podgląd
65,00 zł
Zderzak, stoper do kątowników 20mm
Szybki podgląd
65,00 zł
Japoński łomik Dogyu 210mm bardzo szeroki.
Szybki podgląd
109,00 zł
Japoński łomik Dogyu 150mm szeroki.
Szybki podgląd
99,00 zł
Młotek stolarski Kakuri 41217
Szybki podgląd
149,00 zł
Dłuto do drzeworytu V-kształtne 4,5mm
Szybki podgląd
80,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC
Szybki podgląd
219,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Deba 165, 58HRC
Szybki podgląd
189,00 zł
Piła stolarska Dozuki 240
Szybki podgląd
169,00 zł
Japońskie dłuto 21mm
Szybki podgląd
139,00 zł 129,00 zł
Japońska piła Ryoba 240mm, Kakuri
Szybki podgląd
179,00 zł
Piła stolarska Kataba 300
Szybki podgląd
165,00 zł
Poprzedni Lista Następny

Japoński nóż kuchenny Fuji Yanagiba 240, 58HRC

199,00 zł

Producent: Fuji Cutlery
Kod: FC-76
Produkt niedostępny
Waga:0.12 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Wymiary:

długość ostrza – 240mm

długość noża – 385mm

grubość ostrza – 2mm

szerokość ostrza - 3mm

waga – 123g.

Producentem tego noża jest firma Fuji Cutlery, będąca także producentem noży Tojiro.

Ostrze noża zrobione jest ze stali molibdenowej o twardości około 58 HRC.

Rękojeść D-kształtna zrobiona jest z naturalnego jasnego drewna.

Noże typu Yanagiba idealnie nadają się do krojenia mięsa. Ten kształt noża używany jest przez kucharzy do krojenia sashimi. Ich długość sprawia, że jednym równym cięciem można odkroić spory kawałek mięsa. Nóż ten ma konstrukcję typowo japońską, czyli ostrzony jest jednostronnie a rękojeść nabijana jest na trzpień a nie tak jak w wersjach europejskich.

 

UWAGA !! Noże te nie nadają się do cięcia zmrożonej żywności !! Podczas cięcia twardych towarów można wyszczerbić ostrze. !! Do cięcia większych ości i kości ryb i drobiu służy nóż typu Deba.

Noże z serii 8000 i 9000 są odporne na korozję, jednak odradza się mycia tych noży w zmywarkach. Wysoka temperatura i detergenty mogą źle wpłynąć na stal.

 Oczywiście nóż jest bardzo ostry. Ostrzony jednostronnie.

 Nóż raczej dedykowany codziennej pracy w kuchnii.

Nóż jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

 

 

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Klienci polecają również:
  • Piła stolarska Dozuki 240
    Szybki podgląd

    Piła stolarska Dozuki 240

    169,00 zł

  • Kamień do ostrzenia #220/1000 Naniwa
    Szybki podgląd

    Kamień do ostrzenia #220/1000 Naniwa

    149,00 zł

  • Przyrząd do ostrzenia noży na kamieniach
    Szybki podgląd

    Przyrząd do ostrzenia noży na kamieniach

    49,00 zł

  • Piła stolarska Dozuki 150
    Szybki podgląd

    Piła stolarska Dozuki 150

    125,00 zł

  • Japoński nóż kuchenny Fuji Deba 130, 58HRC
    Szybki podgląd

    Japoński nóż kuchenny Fuji Deba 130, 58HRC

    139,00 zł

Przejdź do panelu Kreator
ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.