0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneMasahiroJapoński nóż Yanagiba 180
Poprzedni Lista Następny

Japoński nóż Yanagiba 180

329,00 zł

Producent: Masahiro
Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny (1 szt.)
Waga:0.22 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Ilość:szt.

Wymiary :

długość ostrza : 170mm

długość całkowita : 313mm

grubość ostrza : 3,5mm

szerokość ostrza : 25mm

Masahiro - jeden z bardziej znanych producentów noży w Japonii. W ofercie posiadają około 100 różnych noży.

Ostrze noża zrobione jest z wysokowęglowej stali shirogami #2 o twardości 61-62 HRC. Rdzeń noża jest skuwany z bardziej miękką stalą w celu zabezpieczenia ostrza przed pęknięciami.

Noże typu Yanagiba idealnie nadają się do krojenia mięsa. Ten kształt noża używany jest przez kucharzy do krojenia sashimi. Ich długość sprawia, że jednym równym cięciem można odkroić spory kawałek mięsa. Nóż ten ma konstrukcję typowo japońską, czyli ostrzony jest jednostronnie a rękojeść nabijana jest na trzpień a nie tak jak w wersjach europejskich.

UWAGA !! Podczas cięcia twardych towarów można wyszczerbić ostrze. !! Do cięcia większych osci i kosci ryb i drobiu służy nóż typu Deba.

Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.

Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

Jeżeli masz wątpliwości, który nóż będzie dla Ciebie odpowiedni, albo nie wiesz która stal użyta w nożu będzie lepsza – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Dobierzemy nóż dla Ciebie.

Jeżeli nie znasz właściwości użytych w nożach stali, lub nie wiesz jak ostrzyć nóż – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Doradzimy i omówimy.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.