0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneMasahiroJapoński nóż Yanagiba 210
Kątownik 50x25 bardzo precyzyjny, sztywny.
Szybki podgląd
159,00 zł
Ostrze Silky Zubat 300
Szybki podgląd
179,00 zł
Ostrze Silky Zubat 270
Szybki podgląd
159,00 zł
Kątownik 50x25 elastyczny.
Szybki podgląd
159,00 zł
Uchwyt magnetyczny do kątownika.
Szybki podgląd
65,00 zł
Zderzak, stoper do kątowników 20mm
Szybki podgląd
65,00 zł
Japoński łomik Dogyu 210mm bardzo szeroki.
Szybki podgląd
109,00 zł
Japoński łomik Dogyu 150mm szeroki.
Szybki podgląd
99,00 zł
Młotek stolarski Kakuri 41217
Szybki podgląd
149,00 zł
Dłuto do drzeworytu V-kształtne 4,5mm
Szybki podgląd
80,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Deba 165, 58HRC
Szybki podgląd
189,00 zł
Znacznik sznurkowy
Szybki podgląd
179,00 zł
Japońska piła Ryoba 240mm, Kakuri
Szybki podgląd
179,00 zł
Piła stolarska Kataba 300
Szybki podgląd
165,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC
Szybki podgląd
219,00 zł
Piła stolarska Dozuki 240
Szybki podgląd
169,00 zł
Poprzedni Lista Następny

Japoński nóż Yanagiba 210

349,00 zł

Producent: Masahiro
Kod: 16218
Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny (1 szt.)
Waga:0.25 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Ilość:szt.

Wymiary :

długość ostrza : 200mm

długość całkowita : 345mm

grubość ostrza : 3,8mm

szerokość ostrza : 28mm

Masahiro - jeden z bardziej znanych producentów noży w Japonii. W ofercie posiadają około 100 różnych noży.

Ostrze noża zrobione jest z wysokowęglowej stali shirogami #2 o twardości 61-62 HRC. Rdzeń noża jest skuwany z bardziej miękką stalą w celu zabezpieczenia ostrza przed pęknięciami.

Noże typu Yanagiba idealnie nadają się do krojenia mięsa. Ten kształt noża używany jest przez kucharzy do krojenia sashimi. Ich długość sprawia, że jednym równym cięciem można odkroić spory kawałek mięsa. Nóż ten ma konstrukcję typowo japońską, czyli ostrzony jest jednostronnie a rękojeść nabijana jest na trzpień a nie tak jak w wersjach europejskich.

UWAGA !! Podczas cięcia twardych towarów można wyszczerbić ostrze. !! Do cięcia większych osci i kosci ryb i drobiu służy nóż typu Deba.

Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.

Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

Jeżeli masz wątpliwości, który nóż będzie dla Ciebie odpowiedni, albo nie wiesz która stal użyta w nożu będzie lepsza – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Dobierzemy nóż dla Ciebie.

Jeżeli nie znasz właściwości użytych w nożach stali, lub nie wiesz jak ostrzyć nóż – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Doradzimy i omówimy.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Przejdź do panelu Kreator
ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.