0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneKanemasaSeria BNóż kuchenny Deba 165
Piła Dozuki 150mm Hardwood (07045)
Szybki podgląd
125,00 zł
Piła Dozuki 150mm Fine (07047).
Szybki podgląd
125,00 zł
Ostrze tupu dozuki 150mm FINE 07048
Szybki podgląd
69,00 zł
Młotek stolarski Dogyu Gennou 134mm
Szybki podgląd
190,00 zł
Młotek stolarski 21mm
Szybki podgląd
105,00 zł
Młotek typu Hakkaku 375g.
Szybki podgląd
119,00 zł
Młotek stolarski 24mm
Szybki podgląd
109,00 zł
Młotek typu Hakkaku 225g
Szybki podgląd
105,00 zł
Młotek typu Hakkaku 300g
Szybki podgląd
109,00 zł
Młotek typu Hakkaku 450g.
Szybki podgląd
125,00 zł
Piła stolarska Kataba 300
Szybki podgląd
165,00 zł
Piła stolarska Dozuki 240
Szybki podgląd
169,00 zł
Znacznik sznurkowy
Szybki podgląd
179,00 zł
Japońska piła Ryoba 240mm, Kakuri
Szybki podgląd
179,00 zł
Japońskie dłuto 21mm
Szybki podgląd
139,00 zł 129,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC
Szybki podgląd
219,00 zł
Poprzedni Lista Następny

Nóż kuchenny Deba 165

329,00 zł
Producent: Kanemasa
Kod: 0,270
Produkt niedostępny
Waga:0.00 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Wymiary:

długość ostrza – 165mm
długość noża – 313mm
grubość ostrza – 8mm
szerokość ostrza - 50mm
waga – 270g.

Ostrze noża zrobione jest z wysokowęglowej stali shirogami #1 o twardości 60-61 HRC. Rdzeń noża jest skuwany z bardziej miękką stalą w celu zabezpieczenia ostrza przed pęknięciami.

Rękojeść zrobiona jest z drewna Magnolia.

Noże typu Yanagiba idealnie nadają się do krojenia ryb i drobiu. Ich grubość sprawia, że nóż odporny jest na wyszcerbienia i złamania podczas krojenia całych ryb i drobiu. Nóż ten ma konstrukcję typowo japońską, czyli ostrzony jest jednostronnie a rękojeść nabijana jest na trzpień a nie tak jak w wersjach europejskich.

UWAGA !! Wprawdzie nóż został stworzony do krojenia ryb z kością, ale nie ma ostrza, którego nie można zniszczyć. Należy zachować ostrożność przy próbie krojenia grubszych kości. Nie jest to typowy tasak. Nie należy nożem typu Yanagiba rąbać mięsa i ryb. Podczas uderzenia w coś twardszego można ostrze wyszczerbić.

Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.

Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

Jeżeli masz wątpliwości, który nóż będzie dla Ciebie odpowiedni, albo nie wiesz która stal użyta w nożu będzie lepsza – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Dobierzemy nóż dla Ciebie.

Jeżeli nie znasz właściwości użytych w nożach stali, lub nie wiesz jak ostrzyć nóż – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Doradzimy i omówimy.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.