0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneKanemasaSeria BNóż kuchenny Deba 180
Ostrze do metali miękkich Z-Saw 225.
Szybki podgląd
55,00 zł
Ostrze dozuki 240mm Hardwood Z-Saw (07052)
Szybki podgląd
99,00 zł
Ostrze dozuki 240mm Z-Saw (07056)
Szybki podgląd
99,00 zł
Nóż Santoku 170mm.
Szybki podgląd
169,00 zł
Nóż Gyutou 180mm.
Szybki podgląd
169,00 zł
Nóż Petty 135mm.
Szybki podgląd
159,00 zł
Prowadnik magnetyczny do piły Kenoh
Szybki podgląd
100,00 zł
Kątownik 50x25 bardzo precyzyjny, sztywny.
Szybki podgląd
159,00 zł
Ostrze Silky Zubat 300
Szybki podgląd
179,00 zł
Ostrze Silky Zubat 270
Szybki podgląd
159,00 zł
Znacznik sznurkowy
Szybki podgląd
179,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Deba 165, 58HRC
Szybki podgląd
189,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC
Szybki podgląd
219,00 zł
Piła stolarska Kataba 300
Szybki podgląd
165,00 zł
Piła stolarska Dozuki 240
Szybki podgląd
169,00 zł
Japońska piła Ryoba 240mm, Kakuri
Szybki podgląd
179,00 zł
Poprzedni Lista Następny

Nóż kuchenny Deba 180

399,00 zł

Producent: Kanemasa
Produkt niedostępny
Waga:0.32 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Wymiary :

długość ostrza – 180mm
długość noża – 330mm
grubość ostrza – 7,5mm
szerokość ostrza - 55mm
waga – 315g.

Ostrze noża zrobione jest z wysokowęglowej stali shirogami #1 o twardości 60-61 HRC. Rdzeń noża jest skuwany z bardziej miękką stalą w celu zabezpieczenia ostrza przed pęknięciami.

Rękojeść zrobiona jest z drewna Magnolia.

Noże typu Yanagiba idealnie nadają się do krojenia ryb i drobiu. Ich grubość sprawia, że nóż odporny jest na wyszcerbienia i złamania podczas krojenia całych ryb i drobiu. Nóż ten ma konstrukcję typowo japońską, czyli ostrzony jest jednostronnie a rękojeść nabijana jest na trzpień a nie tak jak w wersjach europejskich.

UWAGA !! Wprawdzie nóż został stworzony do krojenia ryb z kością, ale nie ma ostrza, którego nie można zniszczyć. Należy zachować ostrożność przy próbie krojenia grubszych kości. Nie jest to typowy tasak. Nie należy nożem typu Yanagiba rąbać mięsa i ryb. Podczas uderzenia w coś twardszego można ostrze wyszczerbić.

Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.

Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

Jeżeli masz wątpliwości, który nóż będzie dla Ciebie odpowiedni, albo nie wiesz która stal użyta w nożu będzie lepsza – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Dobierzemy nóż dla Ciebie.

Jeżeli nie znasz właściwości użytych w nożach stali, lub nie wiesz jak ostrzyć nóż – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Doradzimy i omówimy.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Przejdź do panelu Kreator
ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.