0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneKanemasaSeria BNóż kuchenny Yanagiba 180
Piła Dozuki 150mm Hardwood (07045)
Szybki podgląd
125,00 zł
Piła Dozuki 150mm Fine (07047).
Szybki podgląd
125,00 zł
Piła Gomboy 210/10
Szybki podgląd
169,00 zł
Piła Tsurugi 400mm
Szybki podgląd
289,00 zł
Ostrze tupu dozuki 150mm FINE 07048
Szybki podgląd
69,00 zł
Piła Sugoi 330mm
Szybki podgląd
299,00 zł
Młotek stolarski Dogyu Gennou 134mm
Szybki podgląd
190,00 zł
Młotek stolarski 21mm
Szybki podgląd
105,00 zł
Młotek typu Hakkaku 375g.
Szybki podgląd
119,00 zł
Młotek stolarski 24mm
Szybki podgląd
109,00 zł
Japońska piła Ryoba 240mm, Kakuri
Szybki podgląd
179,00 zł
Japońskie dłuto 21mm
Szybki podgląd
139,00 zł 129,00 zł
Znacznik sznurkowy
Szybki podgląd
179,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC
Szybki podgląd
219,00 zł
Piła stolarska Kataba 300
Szybki podgląd
165,00 zł
Piła stolarska Dozuki 240
Szybki podgląd
169,00 zł
Poprzedni Lista Następny

Nóż kuchenny Yanagiba 180

269,00 zł
Producent: Kanemasa
Produkt niedostępny
Waga:0.11 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Wymiary :

długość ostrza – 180mm
długość noża – 307mm
grubość ostrza – 4mm
szerokość ostrza - 28mm
waga – 105g

Ostrze noża zrobione jest z wysokowęglowej stali shirogami #1 o twardości 60-61 HRC. Rdzeń noża jest skuwany z bardziej miękką stalą w celu zabezpieczenia ostrza przed pęknięciami.

Noże typu Yanagiba idealnie nadają się do krojenia mięsa. Ten kształt noża używany jest przez kucharzy do krojenia sashimi. Ich długość sprawia, że jednym równym cięciem można odkroić spory kawałek mięsa. Nóż ten ma konstrukcję typowo japońską, czyli ostrzony jest jednostronnie a rękojeść nabijana jest na trzpień a nie tak jak w wersjach europejskich.

UWAGA !! Podczas cięcia twardych towarów można wyszczerbić ostrze. !! Do cięcia większych osci i kosci ryb i drobiu służy nóż typu Deba.

Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.

Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

Jeżeli masz wątpliwości, który nóż będzie dla Ciebie odpowiedni, albo nie wiesz która stal użyta w nożu będzie lepsza – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Dobierzemy nóż dla Ciebie.

Jeżeli nie znasz właściwości użytych w nożach stali, lub nie wiesz jak ostrzyć nóż – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Doradzimy i omówimy.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

Klienci polecają również:
  • Nóż kuchenny Deba 210
    Szybki podgląd

    Nóż kuchenny Deba 210

    639,00 zł

  • Japoński Olejek Kameliowy do konserwacji noży
    Szybki podgląd

    Japoński Olejek Kameliowy do konserwacji noży

    59,00 zł

  • Kamień do ostrzenia #220/1000 Naniwa
    Szybki podgląd

    Kamień do ostrzenia #220/1000 Naniwa

    149,00 zł

ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.