0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneKanemasaSeria BNóż kuchenny Deba 210
Młotek stolarski Dogyu Gennou 134mm
Szybki podgląd
190,00 zł
Młotek stolarski 21mm
Szybki podgląd
105,00 zł
Młotek typu Hakkaku 375g.
Szybki podgląd
119,00 zł
Młotek stolarski 24mm
Szybki podgląd
109,00 zł
Młotek typu Hakkaku 225g
Szybki podgląd
105,00 zł
Młotek typu Hakkaku 300g
Szybki podgląd
109,00 zł
Młotek typu Hakkaku 450g.
Szybki podgląd
125,00 zł
Młotek stolarski Dogyu Gennou 129mm
Szybki podgląd
175,00 zł
Nóż Santoku 170mm VG-10
Szybki podgląd
449,00 zł
Rękojeść do ostrzy typu kataba Z-Saw
Szybki podgląd
55,00 zł
Znacznik sznurkowy
Szybki podgląd
179,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC
Szybki podgląd
219,00 zł
Piła stolarska Kataba 300
Szybki podgląd
165,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Deba 165, 58HRC
Szybki podgląd
189,00 zł
Japońskie dłuto 21mm
Szybki podgląd
139,00 zł 129,00 zł
Japońska piła Ryoba 240mm, Kakuri
Szybki podgląd
179,00 zł
Poprzedni Lista Następny

Nóż kuchenny Deba 210

639,00 zł
Producent: Kanemasa
Produkt niedostępny
Waga:0.47 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Wymiary:

długość ostrza – 217mm

długość noża – 371mm

grubość ostrza – 10mm

szerokość ostrza - 62mm

waga – 540g.

 

Ostrze noża zrobione jest z wysokowęglowej stali shirogami #1 o twardości 60-61 HRC. Rdzeń noża jest skuwany z bardziej miękką stalą w celu zabezpieczenia ostrza przed pęknięciami.

Rękojeść zrobiona jest z drewna Magnolia.

Noże typu Deba idealnie nadają się do krojenia ryb i drobiu. Ich grubość sprawia, że nóż odporny jest na wyszcerbienia i złamania podczas krojenia całych ryb i drobiu. Nóż ten ma konstrukcję typowo japońską, czyli ostrzony jest jednostronnie a rękojeść nabijana jest na trzpień a nie tak jak w wersjach europejskich.

UWAGA !! Wprawdzie nóż został stworzony do krojenia ryb z kością, ale nie ma ostrza, którego nie można zniszczyć. Należy zachować ostrożność przy próbie krojenia grubszych kości. Nie jest to typowy tasak. Nie należy nożem typu Deba rąbać mięsa i ryb. Podczas uderzenia w coś twardszego można ostrze wyszczerbić.

Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.

Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

Klienci polecają również:
  • Nóż kuchenny Yanagiba 180
    Szybki podgląd

    Nóż kuchenny Yanagiba 180

    269,00 zł

  • Japoński Olejek Kameliowy do konserwacji noży
    Szybki podgląd

    Japoński Olejek Kameliowy do konserwacji noży

    59,00 zł

ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.