Wymiary:
długość ostrza – 217mm
długość noża – 371mm
grubość ostrza – 10mm
szerokość ostrza - 62mm
waga – 540g.
Ostrze noża zrobione jest z wysokowęglowej stali shirogami #1 o twardości 60-61 HRC. Rdzeń noża jest skuwany z bardziej miękką stalą w celu zabezpieczenia ostrza przed pęknięciami.
Rękojeść zrobiona jest z drewna Magnolia.
Noże typu Deba idealnie nadają się do krojenia ryb i drobiu. Ich grubość sprawia, że nóż odporny jest na wyszcerbienia i złamania podczas krojenia całych ryb i drobiu. Nóż ten ma konstrukcję typowo japońską, czyli ostrzony jest jednostronnie a rękojeść nabijana jest na trzpień a nie tak jak w wersjach europejskich.
UWAGA !! Wprawdzie nóż został stworzony do krojenia ryb z kością, ale nie ma ostrza, którego nie można zniszczyć. Należy zachować ostrożność przy próbie krojenia grubszych kości. Nie jest to typowy tasak. Nie należy nożem typu Deba rąbać mięsa i ryb. Podczas uderzenia w coś twardszego można ostrze wyszczerbić.
Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.
Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.