Producentem tego noża jest firma Fuji Cutlery, będąca także producentem noży Tojiro.
Ostrze noża zrobione jest z nierdzewnej stali molibdenowej o twardości około 58 HRC.
Rękojeść zrobiona jest z ciemnego kompozytu.
Noże typu Petty idealnie nadają się do krojenia warzyw i owoców. Można nimi także kroić mniejsze kawałki mięsa.
Oczywiście nóż jest bardzo ostry. Ostrzony dwustronnie .
UWAGA !!Noże te nie nadają się do cięcia zmrożonej żywności !! Podczas cięcia twardych towarów można wyszczerbić ostrze. !! Do cięcia większych osci i kosci ryb i drobiu służy nóż typu Deba.
Noże z serii 8000 i 9000 są odporne na korozję, jednak odradza się mycia tych noży w zmywarkach. Wysoka temperatura i detergenty mogą źle wpłynąć na stal.
Nóż raczej dedykowany codziennej pracy w kuchnii.
Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.