0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneFuji CutleryNarihira 9000Japoński nóż kuchenny Fuji Yanagiba 270, 58HRC
Japoński łomik Dogyu 360mm
Szybki podgląd
125,00 zł
Japońska piła do bambusa, Z-Saw, 240mm.
Szybki podgląd
89,00 zł
Ostrze typu dozuki 150mm. Hard Wood. Z-Saw, 25z./30mm
Szybki podgląd
69,00 zł
Piła dozuki Z-Saw 150mm (07043) 21z./30mm
Szybki podgląd
125,00 zł
Japońska piła ryoba 240mm, Gyokucho, model -667, 23z./30mm
Szybki podgląd
159,00 zł
Japońska piła ryoba 240mm, Gyokucho, model -650.
Szybki podgląd
159,00 zł
Japońska piła Ryoba 270mm Gyokucho, model -668
Szybki podgląd
169,00 zł
Japońska piła Ryoba 270mm Gyokucho, model -655
Szybki podgląd
169,00 zł
Piła dozuki 240mm Gyokucho
Szybki podgląd
169,00 zł
Japońska piła Ryoba 240, 20z./30mm
Szybki podgląd
189,00 zł
Piła stolarska Kataba 300
Szybki podgląd
155,00 zł
Piła stolarska Dozuki 240
Szybki podgląd
169,00 zł
Japońskie dłuto 21mm
Szybki podgląd
139,00 zł 129,00 zł
Znacznik sznurkowy
Szybki podgląd
179,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC
Szybki podgląd
219,00 zł
Japońska piła Ryoba 240mm, Kakuri
Szybki podgląd
179,00 zł
Poprzedni Lista Następny

Japoński nóż kuchenny Fuji Yanagiba 270, 58HRC

289,00 zł
Producent: Fuji Cutlery
Kod: FC-77
Produkt niedostępny
Waga:0.25 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Wymiary:

długość ostrza – 270mm

długość noża – 408mm

grubość ostrza – 2,2mm

szerokość ostrza - 35mm

 

Producentem tego noża jest firma Fuji Cutlery, będąca także producentem noży Tojiro.

Ostrze noża zrobione jest ze stali molibdenowej o twardości około 58 HRC.

Rękojeść D-kształtna zrobiona jest z naturalnego jasnego drewna.

Noże typu Yanagiba idealnie nadają się do krojenia mięsa. Ten kształt noża używany jest przez kucharzy do krojenia sashimi. Ich długość sprawia, że jednym równym cięciem można odkroić spory kawałek mięsa. Nóż ten ma konstrukcję typowo japońską, czyli ostrzony jest jednostronnie a rękojeść nabijana jest na trzpień a nie tak jak w wersjach europejskich.

 

UWAGA !! Noże te nie nadają się do cięcia zmrożonej żywności !! Podczas cięcia twardych towarów można wyszczerbić ostrze. !! Do cięcia większych ości i kości ryb i drobiu służy nóż typu Deba.

Noże z serii 8000 i 9000 są odporne na korozję, jednak odradza się mycia tych noży w zmywarkach. Wysoka temperatura i detergenty mogą źle wpłynąć na stal.

 Oczywiście nóż jest bardzo ostry. Ostrzony jednostronnie.

 Nóż raczej dedykowany codziennej pracy w kuchnii.

 Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.