0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneFuji CutleryNarihira 9000Japoński nóż kuchenny Fuji Deba 130, 58HRC
Japoński łomik Dogyu 360mm
Szybki podgląd
125,00 zł
Japońska piła do bambusa, Z-Saw, 240mm.
Szybki podgląd
89,00 zł
Ostrze typu dozuki 150mm. Hard Wood. Z-Saw, 25z./30mm
Szybki podgląd
69,00 zł
Piła dozuki Z-Saw 150mm (07043) 21z./30mm
Szybki podgląd
125,00 zł
Japońska piła ryoba 240mm, Gyokucho, model -667, 23z./30mm
Szybki podgląd
159,00 zł
Japońska piła ryoba 240mm, Gyokucho, model -650.
Szybki podgląd
159,00 zł
Japońska piła Ryoba 270mm Gyokucho, model -668
Szybki podgląd
169,00 zł
Japońska piła Ryoba 270mm Gyokucho, model -655
Szybki podgląd
169,00 zł
Piła dozuki 240mm Gyokucho
Szybki podgląd
169,00 zł
Japońska piła Ryoba 240, 20z./30mm
Szybki podgląd
189,00 zł
Znacznik sznurkowy
Szybki podgląd
179,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Deba 165, 58HRC
Szybki podgląd
189,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC
Szybki podgląd
219,00 zł
Japońska piła Ryoba 240mm, Kakuri
Szybki podgląd
179,00 zł
Piła stolarska Kataba 300
Szybki podgląd
155,00 zł
Japońskie dłuto 21mm
Szybki podgląd
139,00 zł 129,00 zł
Poprzedni Lista Następny

Japoński nóż kuchenny Fuji Deba 130, 58HRC

139,00 zł
Producent: Fuji Cutlery
Kod: FC-71
Produkt niedostępny
Waga:0.11 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Wymiary:

długość ostrza – 130mm

długość noża – 270mm

grubość ostrza – 3mm

szerokość ostrza - 45mm

waga – 106g.

 

Producentem tego noża jest firma Fuji Cutlery, będąca także producentem noży Tojiro.

 

Ostrze noża zrobione jest z nierdzewnej stali molibdenowej o twardości około 58 HRC.

Rękojeść owalna zrobiona jest z naturalnego jasnego drewna.

Noże typu Deba idealnie nadają się do krojenia ryb i drobiu. Ich grubość sprawia, że nóż odporny jest na wyszczerbienia i złamania podczas krojenia całych ryb i drobiu. Nóż ten ma konstrukcję typowo japońską, czyli ostrzony jest jednostronnie a rękojeść nabijana jest na trzpień a nie tak jak w wersjach europejskich.

UWAGA !! Wprawdzie nóż został stworzony do krojenia ryb z kością, ale nie ma ostrza, którego nie można zniszczyć. Należy zachować ostrożność przy próbie krojenia grubszych kości. Nie jest to typowy tasak. Nie należy nożem typu Deba rąbać mięsa i ryb. Podczas uderzenia w coś twardszego można ostrze wyszczerbić.

 

UWAGA !! Noże te nie nadają się do cięcia zmrożonej żywności !!

Noże z serii 8000 i 9000 są odporne na korozję, jednak odradza się mycia tych noży w zmywarkach. Wysoka temperatura i detergenty mogą źle wpłynąć na stal.

 Oczywiście nóż jest bardzo ostry. Ostrzony jednostronnie.

 

 Nóż raczej dedykowany codziennej pracy w kuchnii .

Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

Klienci polecają również:
  • Japoński nóż kuchenny Fuji Yanagiba 240, 58HRC
    Szybki podgląd

    Japoński nóż kuchenny Fuji Yanagiba 240, 58HRC

    199,00 zł

ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.