Nosyu Masamune to kolejny producent z miejscowości Seki - zagłębia wytwórców noży w Japonii. Nosyu Masamune należy do dużej korporacji Satake.
Oferowany nóż to typ Gyutou 180mm. Zrobiony z nierdzewnej stali molibdenowej o twardości 57-58 HRC. Długość całkowita noża to 305mm a jego waga wynosi tylko około 115gram. Grubość ostrza to 1,7mm Jego szerokość w najszerszym miejscu to 40mm. Rękojeść zrobiona z żywicy fenolowej typu full-tang z trzema nitami. Brak naturalnego drewna potrafi być dużym atutem w tego typu nożach, gdyż dzięki temu nóż jest całkowicie odporny na wodę.
Noże typu gyutou służą głównie do krojenia mięsa, ale w kuchni nazywany jest nożem szefa kuchni, czyli bez problemu pokroimy nim warzywa czy owoce. Ostrzony dwustronnie.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.