0,00 zł
Strona głównaNoże kuchenneKanemasaSeria BNóż kuchenny Yanagiba 270
Japońska piła do bambusa, Z-Saw, 240mm.
Szybki podgląd
89,00 zł
Ostrze typu dozuki 150mm. Hard Wood. Z-Saw, 25z./30mm
Szybki podgląd
69,00 zł
Piła dozuki Z-Saw 150mm (07043) 21z./30mm
Szybki podgląd
125,00 zł
Japońska piła ryoba 240mm, Gyokucho, model -667, 23z./30mm
Szybki podgląd
159,00 zł
Japońska piła ryoba 240mm, Gyokucho, model -650.
Szybki podgląd
159,00 zł
Japońska piła Ryoba 270mm Gyokucho, model -668
Szybki podgląd
169,00 zł
Japońska piła Ryoba 270mm Gyokucho, model -655
Szybki podgląd
169,00 zł
Piła dozuki 240mm Gyokucho
Szybki podgląd
169,00 zł
Japońska piła Ryoba 240, 20z./30mm
Szybki podgląd
189,00 zł
Japońska piła Ryoba 210mm, 23z./30mm
Szybki podgląd
179,00 zł
Japońskie dłuto 21mm
Szybki podgląd
139,00 zł 129,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Deba 165, 58HRC
Szybki podgląd
189,00 zł
Piła stolarska Dozuki 240
Szybki podgląd
169,00 zł
Piła stolarska Kataba 300
Szybki podgląd
155,00 zł
Japońska piła Ryoba 240mm, Kakuri
Szybki podgląd
179,00 zł
Japoński nóż kuchenny Fuji Santoku 165, 58HRC
Szybki podgląd
219,00 zł
Poprzedni Lista Następny

Nóż kuchenny Yanagiba 270

429,00 zł
Producent: Kanemasa
Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny (1 szt.)
Waga:0.18 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Ilość:szt.

Wymiary :

długość ostrza – 270mm
długość noża – 415mm
grubość ostrza – 4mm
szerokość ostrza - 33mm
waga – 180g.

Ostrze noża zrobione jest z wysokowęglowej stali shirogami #1 o twardości 60-61 HRC. Rdzeń noża jest skuwany z bardziej miękką stalą w celu zabezpieczenia ostrza przed pęknięciami.

Noże typu Yanagiba idealnie nadają się do krojenia mięsa. Ten kształt noża używany jest przez kucharzy do krojenia sashimi. Ich długość sprawia, że jednym równym cięciem można odkroić spory kawałek mięsa. Nóż ten ma konstrukcję typowo japońską, czyli ostrzony jest jednostronnie a rękojeść nabijana jest na trzpień a nie tak jak w wersjach europejskich.

UWAGA !! Podczas cięcia twardych towarów można wyszczerbić ostrze. !! Do cięcia większych osci i kosci ryb i drobiu służy nóż typu Deba.

Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.

Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

Jeżeli masz wątpliwości, który nóż będzie dla Ciebie odpowiedni, albo nie wiesz która stal użyta w nożu będzie lepsza – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Dobierzemy nóż dla Ciebie.

Jeżeli nie znasz właściwości użytych w nożach stali, lub nie wiesz jak ostrzyć nóż – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Doradzimy i omówimy.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.